Prisma heeft al aan zeer veel interessante en belangrijke projecten deelgenomen en de installatie en/of onderhoud uitgevoerd voor inbraak-, brand- en ontruimingssystemen. Hieronder vind u een kleine greep uit de verschillende branches:

 

Spaardammertunnel Amsterdam

De Spaarndammertunnel is een tunnel voor autoverkeer in Amsterdam-West. Het is een verdiept aangelegde verkeersweg evenwijdig aan de Tasmanstraat en Spaarndammerdijk in Amsterdam. De weg loopt van de Westerkeersluis bij de Houtmankade / Westerkanaal tot aan kruising Archangelweg / Spaarndammerdijk.

Prisma Beveiliging is verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van de brandmeldinstallatie, ontruimingsinstallatie en de aspiratiesystemen.

IJtunnel

De IJtunnel geopend op 30 oktober 1968, is een autotunnel onder het IJ die het centrum van Amsterdam verbindt met het stadsdeel Amsterdam Noord.

Prisma Beveiliging heeft de gehele brandmeldinstallatie vervangen en is nu verantwoordelijk voor het onderhoud van de brandmeldinstallatie.

Verkeersleidingscentrum Dijksgracht

Prisma Beveiliging heeft de gehele brandmeldinstallatie vervangen en is nu verantwoordelijk voor het onderhoud van de brandmeldinstallatie.

Poppodium Victorie Alkmaar

Podium Victorie is hét poppodium van Alkmaar en omstreken met de mooiste live concerten, beste feestjes en heerlijke clubnachten!

Prisma Beveiliging is verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van de brandmeldinstallatie, Inbraakbeveiliging, CCTV systeem en het toegangscontrolesysteem.

Veiligheidsregio Noord

De veiligheidsregio coördineert de inspanningen op het gebied van veiligheid in de regio Noord-Holland Noord.

Prisma Beveiliging is verantwoordelijk voor de installatie van de brandmeldinstallatie, inbraakbeveiliging,  CCTV systeem  en het toegangscontrolesysteem.

Stolthaven

Stolt-Nielsen is een wereldwijd transport-, opslag- en distributiebedrijf van chemische en andere vloeistoffen.

Prisma Beveiliging is verantwoordelijk voor het onderhoud van het glasvezel temperatuurdetectiesysteem welke is aangesloten op de blusvoorzieningen van deze locatie.

Zuidplus

Op de Zuidas worden de komende jaren duizenden woningen en vierkante meters kantoorruimte gebouwd. Steeds meer mensen reizen van en naar de wijk, met het openbaar vervoer en de auto. Hierdoor is het nu al erg druk op de snelweg A10 Zuid en op station Amsterdam Zuid. Het aantal automobilisten en reizigers blijft komende jaren fors groeien. De ontwikkeling van Zuidas zorgt voor een extra toename. Zonder ingrijpen ontstaan in en rond Zuidas verkeersinfarcten en kan de reizigersstroom op station Amsterdam Zuid niet goed worden verwerkt. Om de bereikbaarheid van Zuidas en de noordelijke Randstad te bewaken en de leefbaarheid in Zuidas te vergroten.

Prisma Beveiliging is tijdens de gehele bouwfase verantwoordelijk voor het toegangsbeheer tot de bouwplaatsen. De bouwplaatsen zijn aangesloten een server waarbij het beheer centraal wordt geregeld. Aannemers en onderaannemers dienen zich eerst te registreren voordat ze toegang krijgen tot de bouwplaats. Het systeem wordt ondersteund met camera-observatie.

Velsertunnel – Velsen

De Velsertunnel (eigenlijk de Velsertunnels) is een spoortunnel en een autosnelwegtunnel onder het Noordzeekanaal. De verkeerstunnel bevindt zich in de A22, de spoortunnel in de spoorlijn Haarlem - Uitgeest. De bediening en bewaking van de verkeerstunnel geschiedt vanuit de Verkeerscentrale Noord-West Nederland.

Prisma Beveiliging is verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van de brandmeldinstallaties en het toegangscontrole systeem. Voor de brandmeldinstallatie is onder meer gebruik gemaakt van detectie met behulp van speciale glasvezelkabel.

Sluizencomplex IJmuiden

De Sluizen van IJmuiden de verbinding tussen het Noordzeekanaal en de Noordzee. Het sluizencomplex bestaat uit de Zuidersluis uit 1876, de Middensluis uit 1896, de Noordersluis uit 1929, de Spuisluizen en het Gemaal. Al bij het maken van de plannen voor het kanaal werd een uitgebreide discussie gevoerd over de soort en de afmetingen van de sluizen bij IJmuiden. De schepen werden groter en groter en zodra de sluizen gereed waren startte al snel een discussie voor nieuwe en nog grotere sluizen. Prisma heeft de taak toebedeeld gekregen om het onderhoud aan de brandmeldinstallatie, blusgasinstallatie, inbraakinstallatie en de toegangscontrole te doen. Vanwege de vele boten die elke dag afhankelijk zijn van het correct functioneren van de sluizen is het buitengewoon belangrijk om te zorgen dat de sluizen altijd veilig functioneren.

Verkeerscentrale RWS Geldrop

Het onderhoud aan de brandmeldinstallatie, aspiratiesystemen en de blusgasinstallaties

Noord/Zuidlijn Amsterdam (NZL)

De Noord/Zuidlijn betreft de aanleg van een ondergrondse uitbreiding van de Amsterdamse metro. Deze metrolijn zal lopen van Amsterdam Noord onder het IJ en onder het centrum door naar station Zuid. Sinds 1975 is er al sprake van de Noord/Zuidlijn en in 2003 is er gestart met de bouw. De bouw, die nu in volle gang is, wordt gedaan door een combinatie van bedrijven ieder met hun specifieke kennis en kunde.

Prisma Beveiliging is tijdens de gehele bouwfase verantwoordelijk voor het toegangsbeheer tot de bouwplaatsen ofwel de stations in aanleg. Hiertoe is onder meer een glasvezel tracé door de gehele tunnel aangelegd waarop alle stations zijn aangesloten en waarbij het beheer centraal wordt geregeld. Aannemers en onderaannemers dienen zich eerst te registreren voordat ze toegang krijgen tot de tunnel. Het systeem wordt ondersteund met camera-observatie en op strategische plaatsen is ook branddetectie en gasdetectie aangebracht.

Rijksmuseum

Dat een museum om speciale aandacht en voorzieningen vraagt als het gaat om branddetectie dat zal duidelijk zijn. De risico's zijn immens en eventuele schades vrijwel zeker onherstelbaar. Dit geldt uiteraard ook voor het Rijksmuseum in Amsterdam.

Bij Prisma Beveiliging zijn we ons heel goed bewust van deze situatie en als verantwoordelijke voor het onderhoud van alle specialistische branddetectie nemen we onze rol, net als bij alle overige klanten, zeer serieus. Onderhoud van systemen kan de levensduur verlengen en daar komt bij dat regelmatige controles noodzakelijk zijn om de goede werking te kunnen garanderen.

AZ Stadion

Bent u een voetbalfan? Afgezien van welke club dan ook heeft u vast wel eens gehoord van het AFAS stadion in Alkmaar. Hier speelt AZ de wedstrijden voor de vaderlandse Eredivisie. Dit prachtige stadion kent een flink aantal faciliteiten rondom de grasmat. Prisma Beveiliging is verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van de beveiligings- en toegangscontrolesystemen inclusief de camerasystemen rond het veld en de tribunes.

Molen de Zoeker in Zaanse Schans

De Zoeker is de laatste, nog dagelijks werkende windoliemolen ter wereld.

De Zoeker heeft lange tijd als oliemolen gewerkt, maar werd in 1891 omgebouwd tot verfmolen. Tien jaar later werd een oliewerk geïnstalleerd om weer oliehoudende zaden te verwerken. Tot 1940 werd er nog cacaoafval verwerkt, maar daarna stond de molen stil en leek het einde van De Zoeker aangebroken. In het begin van de jaren vijftig stelde de Gemeente Zaandijk de toekomst van De Zoeker veilig door de molen aan te kopen. In 1958 draaide De Zoeker weer zoals het hoorde: als oliemolen.

Om te zorgen dat deze molen het icoon en de trekpleister blijft dat het momenteel is, is branddetectie uitermate belangrijk. Om zeker te zijn van optimale detectie en zonder het interieur van de molen teveel te beïnvloeden is er gekozen voor een LIST sensorkabel systeem. Waar conventionele thermische brandbeveiliging zich meestal op één aspect richt, zoals een overschrijding van een maximale temperatuur, het bereiken van een minimale temperatuur of het overschrijden van een bepaalde temperatuurstijging binnen een ingestelde tijd, combineert het LIST Sensorkabelsysteem deze drie technieken in één snel werkend systeem. Prisma Beveiliging verzorgd in onderaanneming het onderhoud aan dit systeem om te zorgen voor een optimale bedrijfsvoering.

Michiel de Ruytertunnel Amsterdam

Het onderhouden van de brandmeldinstallatie en de aspiratiesystemen en onderhoud aan de hulpposten en brandblussers in de tunnelbuizen.

WTC Amsterdam JP. Morgan

Gelegen in het centrum van de Amsterdamse Zuidas, bevindt zich het World Trade Center Amsterdam. WTC Amsterdam is een dynamische commerciële ‘wereldstad’, bevolkt door zo’n driehonderd bedrijven, die veelal internationaal georiënteerd zijn.
Het primaire doel van World Trade Center Amsterdam is het huisvesten en samenbrengen van bedrijven alsmede hen voorzien van een waaier van diensten die hen ondersteunt bij de bedrijfsvoering en helpt succesvol te zijn. Deze bewezen succesvolle formule deelt WTC Amsterdam met meer dan driehonderd World Trade Centers wereldwijd.

Ook JP. Morgan is gevestigd in het WTC te Amsterdam en Prisma Beveiliging heeft in opdracht van de hoofdaannemer zowel de brandmeldinstallatie als de blusgasinstallatie voor het datacenter aangebracht.

Hoofdkantoor Rabobank Utrecht

Het vervangen van de brandmeldinstallatie, toegangscontrole, camera’s, intercoms en de inbraakinstallatie.

Piet Heintunnel

Het onderhouden van de brandmeldinstallatie, HRD aspiratiesystemen en onderhoud aan de hulpposten en brandblussers in de tunnelbuizen.

Oranjesluizen Amsterdam

De Oranjesluizen zijn een complex van schutsluizen in het IJ. Ze vormen de grens tussen het Binnen- en het Buiten-IJ en dragen bij aan het op peil houden van de waterhoogte in het Noordzeekanaal. Ze zorgen er ook voor dat er niet te veel zilt water uit het Noordzeekanaal in het IJsselmeer komt. De sluizen worden beheerd door Rijkswaterstaat. Prisma zorgt er voor dat de beveiliging in dit complex, wat zich uitstrekt van het dorp Schellingwoude op de noordoever van het IJ tot de noordpunt van het Zeeburgereiland, een plek die vroeger bekendstond als de Paardenhoek, wordt onderhouden. Net als bij het sluizencomplex IJmuiden is Prisma Beveiliging verantwoordelijk voor alle facetten veiligheid van de brandmeldinstallatie.

Miniopslag Allsafe

Het aanbrengen van de brandmeldinstallatie, toegangscontrole, camera’s, en de inbraakinstallatie op meerdere locaties.

Kaagbaantunnel Schiphol

Het onderhouden van de brandmeldinstallatie, Aspiratiesystemen, LIST sensorkabelsysteem, toegangscontrole en het onderhoud van de blussers in de tunnelbuizen.

Vervanging de complete brandmeldinstallatie inclusief de aspiratiesystemen en de brandmeldinstallatie

TelecityGroup AMS 5

Het Zuidoost AMS 5 datacenter in Amsterdam biedt 6.000 m² aan klantruimte en 9 megawatt (MW) aan klantcapaciteit. Het datacenter is gebouwd volgens de hoogste eisen – de Uptime Institute Tier 3+ standards – en is ontwikkeld om high density apparatuur te huisvesten. Om al tijdens de bouw te zorgen voor optimale beveiliging heeft Prisma Beveiliging de terreinbeveiliging verzorgd.

Na een projectie van de omgeving heeft Prisma een elektronische terreinbeveiliging gecreëerd met PIR detectors en verschillende soorten camera's waaronder HD-, dome- en nachtcamera's. Ook elektronische toegangscontrole maakte onderdeel uit van het plan waarbij niemand ongeregistreerd het terrein kon betreden.

Stationspleintunnel Leiden

Het onderhoud aan de brandmeldinstallatie, aspiratiesystemen, LIST sensorsysteem.
En onderhoud aan de hulpposten en brandblussers in de tunnelbuizen.
Vervanging de complete brandmeldinstallatie inclusief de aspiratiesystemen.

Verkeerscentrale Rhoon

Binnen Nederland voeren diverse wegbeheerders van verschillende overheden het operationeel verkeersmanagement uit. Slechts enkelen hiervan hebben daadwerkelijk een verkeerscentrale in gebruik, waar vandaan 24 uur per dag operationeel verkeersmanagement wordt uitgevoerd. Voor de regio Zuidwest-Nederland is dit VCZWN te Rhoon, In deze verkeerscentrale komt de informatie van de alle kunstwerken (tunnels), verkeerssignalering, dynamische route-informatiepanelen, toeritdoseringen, wisselbewegwijzering en incidentmanagementcamera’s samen.

Prisma Beveiliging heeft bij de verkeerscentrale Rhoon zowel de brandmeldinstallatie inclusief gasblusinstallatie voor de Computerruimte en het energiegebouw geleverd en gemonteerd. Prisma Beveiliging draagt tevens zorg voor het onderhoud aan de genoemde installaties.

Zeeburgertunnel – Amsterdam

Sinds 1990 is deze tunnel het sluitstuk van de ringweg van de Nederlandse hoofdstad. De Zeeburgertunnel is een verkeerstunnel onder het Buiten IJ in Amsterdam en verbindt het Zeeburgereiland (Amsterdam-Oost) en Amsterdam-Noord met elkaar. Net als bij de Velsertunnel is Prisma Beveiliging ook in deze tunnel verantwoordelijk voor het onderhoud aan de brandmeldinstallaties en het toegangscontrole systeem. Daarnaast heeft Prisma Beveiliging ook het ontruimingssysteem van deze tunnel met een totale lengte van 946 meter, waarvan 336 meter een afgezonken tunnel is, gebouwd.

Zeeuwse Delta

De Zeeuwse Delta is een verzamelnaam voor de vele sluizen, bruggen en keringen die zich allemaal in de provincie Zeeland bevinden. Het onderhoud aan de beveiliging van deze deltawerken is bij Prisma Beveiliging ondergebracht.

Prisma Beveiliging onderhoud alle brandmeldinstallaties, inbraakinstallaties, toegangscontrole en CCTV-installaties, ook zal Prisma Beveiliging storingsopvolging uitvoeren op al deze installaties.

Gaasperdammertunnel

Prisma Beveiliging is verantwoordelijk voor de realisatie van de volgende deelinstallaties:

  • Inbraakbeveiligingsinstallatie
  • Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
  • Waarschuwingsinstallatie
  • Toegansgcontrolesysteem op basis van Rijkspas

 

Tevens heeft Prisma Beveiliging een contract afgesloten voor de duur van 20 jaar voor het onderhoud van de genoemde installaties.

British Telecom

British Telecom is een toonaangevende organisatie die zich richt op volledige netwerk- en IT-oplossingen. De afnemers van de diensten en producten van BT zijn voornamelijk multinationals en overheidsinstellingen.

Prisma Beveiliging is gecontracteerd om de hoog gevoelige rookdetectie systemen (aspiratie) te onderhouden. Brandbeveiliging is van een enorm belang aangezien brand in de datakasten enorme gevolgen kan hebben voor de bedrijfsvoering.

Prisma Beveiliging voert op de 50 locaties van British Telecom het jaarlijks het onderhoud uit.

Kunstwerk 502 Schiphol Rijksweg A5

Het onderhoud aan de brandmeldinstallatie, aspiratiesystemen en het toegangscontrolesysteem.

Testvliegtuig de Broef Schiphol

Het onderhouden van de brandmeldinstallatie en de gasblusinstallatie.

Schipholtunnel

Met 8 buizen, die samen 18 rijstroken en een fietspad bevatten is de Schipholtunnel de breedste tunnel van Nederland. Omdat er dagelijks circa 200.000 auto's door deze tunnel rijden is het essentieel dat de beveiliging altijd functioneel is en regelmatig wordt getest.

Prisma Beveiliging is er trots op dit project te mogen voorzien van de volledige brandmeldinstallatie welke tevens door ons wordt onderhouden.

Molen de Kat in Zaanse Schans

Molen 'De Kat' is een oorspronkelijk in 1781 gebouwde achtkante bovenkruier met stelling, die sinds de gedeeltelijke herbouw in 1960 tot verfmolen is ingericht. Op 27 november 1782 ging de molen door brand geheel verloren, maar werd weer herbouwd. Om te zorgen dat dit in de tegenwoordige tijd niet nog een keer gebeurt is er gekozen bij de Molen de kat voor een aspiratie systeem. Dit systeem zuigt continu lucht uit de ruimte om te controleren of er rook in aanwezig is. Bij het kleinste beetje rook volgt een alarm. Vanwege het vele stof in de oude molen wordt het onderhoud op gezette tijden uitgevoerd. Prisma Beveiliging zorgt hierbij voor de kalibratie van de detector en het vervangen van de filters.

Wijkertunnel Rijksweg A9

Het onderhouden van de brandmeldinstallatie, aspiratiesystemen, LIST sensorkabelsysteem, toegangscontrole en het onderhoud van de blussers in de tunnelbuizen.

Verkeerscentrale Velsen

Langs het Noordzeekanaal in Velsen-Zuid in Noord-Holland staat sinds 1996 de verkeerscentrale voor Noord- West Nederland genaamd 'De Wijde Blik'. In deze verkeerscentrale komt de informatie van de alle kunstwerken (tunnels), verkeerssignalering, dynamische route-informatiepanelen, toeritdoseringen, wisselbewegwijzering en incidentmanagementcamera’s samen.

Prisma Beveiliging heeft bij de verkeerscentrale Velsen zowel de brandmeldinstallatie inclusief de gasblusinstallatie geleverd en gemonteerd. Hierdoor is het risico op brand geminimaliseerd en mocht er toch onverhoopt een brand ontstaan dan wordt deze snel gedetecteerd en zo nodig automatisch geblust.

Tevens verzorgd Prisma Beveiliging het onderhoud aan de volgende installatiedelen:
toegangscontrole, brandmeldinstallatie, brandblusinstallatie en het onderhoud aan de kleine blusmiddelen.

Oliemolen de Ooievaar in Zaanse Schans

Het onderhouden van het LIST sensorkabelsysteem.

Hemspoortunnel Amsterdam-Zaandam

Het onderhouden van de brandmeldinstallatie.