ZIEN IS GELOVEN

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. De camera als detectie­middel is in opkomst en feitelijk al niet meer weg te denken binnen de hedendaagse beveiligings­techniek. Prisma Beveiliging kan als pionier worden gezien op dit gebied door toepassing van de meest innovatieve techniek.

Binnen de beveiligingsbranche hanteren we nog vaak de naam ‘CCTV’ ofwel Closed Circuit TeleVision maar feitelijk is de tijd van ‘gesloten systemen’ met de opkomst van de digitale techniek geweest. Camerabeelden bieden we aan in ‘The Cloud’ en op basis van paswoordstructuren bepalen we wie deze beelden kan uitkijken of dat nu in een erkende alarmcentrale, een toezichtsruimte of een mobiele telefoon is. Hiermee hanteren we nog altijd een gewenst veiligheidsniveau maar de flexibiliteit is enorm.

Cameraobservatie een breed begrip

Ook de camera zelf heeft een enorme sprong voorwaarts gemaakt en zo maken we onderscheid tussen camera’s voor overzicht, observatie en identificatie. De analoge camera kent nog altijd zijn voordelen maar de digitale camera en niet te vergeten de digitale warmtebeeldcamera is niet meer weg te denken.

In feite geven we hier al mee aan hoe divers de markt voor camera-observatie is. Met de vele mogelijkheden op het gebied van software richten we het systeem zo in dat het resultaat dusdanig is dat de juiste opvolging plaatsvindt. De tijd dat grote schermen met vele beelden werden uitgekeken ligt achter ons. Tegenwoordig zijn we in staat om een verandering in het beeld tot op pixel niveau te analyseren (VCA ofwel Video Content Analyse) en hiermee kunnen we gewenste en ongewenste bewegingen in het beeld van elkaar onderscheiden. Op het moment dat de parameters zijn ingesteld genereren we een alarm en hierbij zetten we de opvolging in gang.

Xtralis

Prisma Beveiliging is onder meer distributeur voor de producten van Xtralis. Deze fabrikant heeft een naam hoog te houden als het gaat om video-observatie in het hogere segment al dan niet geïntegreerd binnen een security management systeem. De namen ADPRO en FastTrace zijn wellicht bij u bekend. Voor de camera zelf maken we gebruik van gerenommeerde merken als Axis of Zavio.

Video-observatie is maatwerk en Prisma Beveiliging voorziet u graag van het juiste advies.