Brandbeveiliging

Brandveiligheid

Een brand kan verwoesten wat u met zorg en inspanning heeft opgebouwd. Daarom doet Prisma Beveiliging er alles aan om uw pand, projectlocatie of bouwplaats brandveilig te maken, in nauw overleg met u, uw verzekering en de brandweer. Naast diverse branddetectiesystemen levert Prisma Beveiliging verschillende soorten blussystemen, brandslang-haspels en noodverlichting.

Speciale projecten

Prisma Beveiliging heeft zich naast de aanleg van reguliere brandmeldsystemen gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van brandmeldsystemen in diverse tunnels en infrastructurele projecten in geheel Nederland. Zo komen wij op tal van bijzondere locaties terecht waar betrouwbare brandmeldsystemen absoluut noodzakelijk zijn. Prisma Beveiliging kan vrijwel ieder systeem aanleggen of in onderhoud nemen volgens de daartoe geldende regelgeving. Naast reguliere brandmeldsystemen zijn wij vertrouwd met diverse Aspiratie- en Lineair-thermische detectie Systemen.

Ontruimings-/alarminstallaties

Wanneer er ergens brand uitbreekt of een andere calamiteit plaatsvindt, dient iedereen het pand of het terrein zo snel mogelijk te verlaten. Dit realiseren we met behulp van een ontruimingsinstallatie.

Deze installatie bestaat uit handmelders en geluidsdragers (Slow-whoops) eventueel aangevuld met optische signalering als flitslichten. Het ontruimingsalarm moet altijd voldoen aan een minimaal geluidsniveau. Dat betekent dat het signaal minimaal 6dB boven het standaard omgevingsgeluid (meestal rond 65dB) moet uitkomen. Ontruimingsinstallaties dienen te voldoen aan de norm NEN 2575.

In de meeste gevallen is de ontruimingscentrale geïntegreerd in de brandmeldinstallatie. Bij een alarm vindt er automatisch ook een doormelding plaats naar de alarmcentrale van de brandweer en/of de PAC-meldkamer.

Prisma installeert, onderhoudt en certificeert diverse fabricaten branddetectiesystemen en ook voor advisering op dit gebied bent u bij ons aan het goede adres. Bekende marken die wij voeren zijn onder meer die van Siemens, Securiton en Xtralis.