Service en onderhoud

Onderhoud aan uw systeem of systemen is primair bedoeld om de functionaliteit te testen en daarmee de garantie op de goede werking te waarborgen en de levensduur te verlengen. In het geval van een inbraakmeldsysteem of brandmeldsysteem schrijft regelgeving zelfs voor dat er op gezette tijden een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd waarmee u tevens uw certificaat kan behouden of verlengen. Prisma Beveiliging werkt met een vast aantal onderhoudsmonteurs die op basis van hun routine en productkennis kunnen adviseren over gewenste aanpassingen of vervanging van materiaal. Indien we signaleren dat bepaalde zaken na verloop van tijd aan vervanging toe zijn dan wordt u daar tijdig over geïnformeerd. 

Prisma Service Portal

Indien u een onderhoudscontract heeft kunt u gebruik maken van de Prisma Service Portal. Hierbij heeft u toegang tot een voor u afgeschermd deel op ons netwerk waar alle rapportages en een volledig logboek staan met daarin alle informatie over uw systeem.

Groot voordeel van de Prisma Service Portal is tevens dat ook de Particuliere Alarm Centrale (PAC) gebruik maakt van deze faciliteit. Zo weet u bij een storing exact wat de status is vanaf het moment dat de monteur van Prisma Beveiliging een melding heeft ontvangen en ter plaatse gaat. Indien gewenst krijgt u meldingen door op uw telefoon zodat u per direct op de hoogte bent.

Graag informeren wij u nader over de Prisma Service Portal maar via bijgaande link kunt u ook onze brochure downloaden of inzien.

Pri(s)ma storingsdienst

Prisma Beveiliging staat voor een grote servicegerichtheid. Prisma’s storingsdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Het is mogelijk een onderhouds- of storingscontract af te sluiten. Volgens de hierin gemaakte afspraken, komt er zo snel mogelijk een servicemonteur naar de projectlocatie, bedrijfspand of bouwplaats toe. Zijn instelling is : niet rusten voordat de storing verholpen is. De Prisma Service Portal kan onderdeel uitmaken van de gemaakt afspraken om u nog beter van dienst te zijn.